Friday, 31 October 2014

Brownie







29/10/2014 - Dua biji marble cheese brownie yang dihasilkan. Satu untuk makan sendiri dan satu lagi untuk dikongsikan dengan kawan-kawan. Brownie nie memang best. Sedap. Resepi nie ibu dapat hasil pergi belajar dengan sifu maklangazie. Belajarnya dah lama tahun 2010 tapi pada tarikh yang tertera tu barulah nak mencubanya. Brownie nie sebenarnya adalah gabungan dua resepi. Bahagian cokolat ibu menggunakan resepi maklangazie dan bahagian atas ibu guna resepi dari buku cake & biskut chef Hanieliza sebab ibu nak bahagian cheese yang tebal sikit. Emm nyum nyum seedap.



 .

Dadih



25/10/2014 - Dadih perisa anggur dan orange. Sedap dadih nie. Sedap dimakan sejuk. Budak-budak suka nie. Bukan budak je orang dewasa pun suka ye dak. Sesuai juga untuk apa-apa majlis.


Muffin

 




25/10/2014 - Assorted mufin minggu kedua letak kat kedai kawan.





Muffin



18/10/2014 - Assorted muffin untuk letak kat kedai kawan di Danau Kota Food Court. Jika anda ingin nak rasa bolehlah dapatkannya di kedai Sambal Kicap Kota.

Brownie



14/10/2014 - Chocolate brownie lagi.

Brownie



7/10/2014 - Chocolate brownie yang sangat moist dan memang terasa betul kecokelatannya. Ditaburi pula dengan hirisan badam rangup. Memang best brownie nie.  

Muffin



14/9/2014 - Tuna mufin, buat untuk bekalan masa nak gi mandi sungai. Sedap gak mufin nie, makan masa masih panas dengan cili sos bertambah-tambahlah sedapnya. Thanks yani/myresepi for the recipe.