Sunday, 29 January 2012

Kek Strawberry



Kek strawberry yang lembut, sedap kalau dimakan bersama segelas susu sejuk.

Saturday, 21 January 2012

Kek Lobak Merah


20/1/2012 - Kek lobak merah tanpa frosting dibeli oleh En. Ramli, neighbour.

Sunday, 15 January 2012

Kuih Bakar Pandan



Sedap kuih bakar nie, lemak gitu. Resipi ibu dapat dari blog citarasawan.blogspot.com . Kalau ada yang ingin mencuba bolehlah layari blog beliau.

Friday, 6 January 2012

Muffin


 Mufin Kelapa - my best selling


Mufin Coklat Jem

Coklat Kek


7" coklat kek, buat sekali lagi pada 2/1/2012 untuk dibawa kerumah adik untuk anak-anaknya. Tak begitu kemas rupanya, coklat belum keras ibu dah letakkan peaces yang masih berair.  Tapi tak pe, janji sedap, ye tak . Resipi nie ibu dapat dari buku masakan Resipi Kek & Biskut Chef Hanieliza. Terdapat 44 resipi kek & biskut dalam buku beliau.

Fruit Tart




Fruit tart dan 7" coklat kek nie ibu buat pada 24/12/2011 untuk birthday along Hani pada 25/12/2011.  Kebetulan pulak masa tu atok, pak usu dan mak usunya datang dari Johor, dan nak dijadikan cerita hari jadi atoknya juga jatuh pada bulan yang sama, so kira double birthday lah nie. Bukan main happy lagi si along Hani dapat celebrate hari jadi dengan atok dia.

Puding Milo


 
Puding nie ibu buat pada 4/1/2012 sempena hari pertama persekolahan bermula, anak ibu suka sangat makan puding milo nie. Nyaman je rasanye.

     Senang je membuat puding milo nie. Resepi ibu letakkan kat bawah. Cubalah tak rugi, sedap.

     Bahan-bahan
     20g agar-agar tali
     1500ml air
     Milo secukupnya (ibu letak 3 senduk gulai bumbun)
     3/4 tin susu pekat manis

     Cara-cara
     Basuh dan toskan agar-agar.
     Masak bersama 1500ml air sehingga semuanya larut
     Masukkan milo dan susu pekat manis
     Tapis kedalam loyang yang disukai