Wednesday, 17 October 2012

Brownies




Brownies - buat sempena hari kanak-kanak untuk anak bawa ke sekolah. 1/2 topping dengan coklat cadbury dan 1/2 lagi topping dengan coklat button putih.

Sunday, 23 September 2012

Kek Lapis India




RM100.00

Kek Lapis India - Berperisa kelapa, biskut mary, nestum & coklat cadbury

23/9/2012 - Kek Lapis India nie dibeli oleh En. Hazmaar. Sedaaap kek ni. Ribuan terimakasih diucapkan kepada tuan punya resepi yang sudi berkongsi resepi kek lapis yang sangat sedap ni.
                     

Kek Lapis

Kek Lapis Oreo 
 Kek Lapis Blueberry Cheese
 Kek Lapis Idola
Kek Lapis Jem

28/8/2012 - Sekali lagi kek-kek lapis diatas dibeli oleh Acik untuk dibawa pulang ke Sabah sempena hari                    raya aidil fitri yang lalu. 

Thursday, 16 August 2012

Kek Lapis



Kek Lapis Blueberry

Kek Lapis Idola

Kek Lapis Oreo

15/8/2012 - Kek Lapis Blueberry dibeli oleh Cik Linda dan 
                    Kek Lapis Idola & Kek Lapis Oreo dibeli oleh Cik Samsiah
                    Thank you.

Tart

 


14/8/2012 - 50 pieces blueberry cheese tart dibeli oleh Cik Aisyah & 50 pieces lagi dibeli oleh Cik Elaister. Thank you and hope you like it. 

Kek Lapis




Kek Lapis Blueberry Cheese - try new resipi . yummy with cheesy flavor dan alhamdulillah dah pun terima tempahan untuk raya nie.

Muffin




Assorted mufin - mufin kaya pandan, mufin blueberry & choc. chip mufin. Buat masa cuti sekolah sebagai buah tangan untuk balik kampung arie tu.

Biskut Green Princess



Atas permintaan my daughter maka terhasillah biskut nie. Resepi dari buku Resepi Kek dan Biskut Chef Hanieliza. Sedap biskut nie.

Kek Suji Badam


Made this sometimes ago, yummy suji kek with nutty flavor.

Kek Pelangi


Second time Kek Pelangi dibeli oleh Hazizi

Monday, 7 May 2012

Kek Lapis




Kek Lapis Blueberry - saja buat untuk makan-makan dan bagi kat kenkawan.

Wednesday, 18 April 2012

Butter Kek



11/4/2012 - Coklat kek di beli oleh Puan Murni, my neighbour. Harap ianya menepati citarasa Puan Murni.

Muffin



7/4/2012 - 200 pieces Mufin Kelapa di beli oleh Puan Zubaidah untuk kenduri kahwin anaknya pada 8/4/2012.

Monday, 16 April 2012

Brownie


22/3/2012 - Sekali lagi walnut oreo brownie di beli oleh Josephine untuk celebrate Mr Harpal Singh birthday, her office mate. Walaupun brownie ni sedikit tenggelam kat tengah dia tapi feedback dari Jo, semua office mate dia kata sedap. Alhamdulillah, syukur. Happy ibu dengar bila orang makan dan cakap sedap. Beli-beli lah lagi ye Jo.

Brownie



15/3/2012 - Walnut Oreo Brownie di beli oleh Josephine untuk makan-makan katanya.

Sunday, 11 March 2012

Kek Lobak Merah




8/3/2012 - Sekali lagi kek lobak merah tanpa frosting dibeli oleh En. Ramli. Suka betul En. Ramli dengan kek nie.

Muffin





3/3/2012 - 200 pieces mufin kelapa dibeli olek Kak Pah (regular customer) untuk majlis pertunangan anaknya pada 4/3/2012. Kak Pah dah tempah mufin nie sejak bulan December, 2011 lagi.
Mufin kelapa yang lembut dan sangat harum baunya, cantik pulak tu. Sangat sesuilah untuk majlis-majlis macam nie.

Fruit Kek



Moist fruit cake bersaiz 11 x 11 x 3. Manisnya pun sedang elok aje.

Kek Lapis Jem & Kek Lapis Oreo



27/2/2012 - Kek lapis Jem & Kek lapis oreo dibeli oleh Acik, nak bawa balik Sabah katanya.






Thursday, 23 February 2012

Walnut Oreo Brownie



Brownie yang sangat terasa coklatnya, ditambah pula dengan kacang walnut dan oreo biskut..

Soft Butter Cake/Tiga Rasa




Kek yang lembut dan lembab. Berperisa strawberry, vanilla dan coklat.  I looove this kek.

Friday, 3 February 2012

Kek Lobak Merah



3/2/2012 - 2086g Kek lobak merah tanpa frosting di beli sekali lagi oleh En. Ramli - neighbour. Tapi kali nie En. Ramli minta dituliskan "Selamat Hai Jadi". Alhamdulillah syukur keatas rezeki yang Allah bagi.